دومین دور جلسۀ کلستر بازنگری و انکشاف نصاب تحصیلی پوهنځی های تعلیم و تربیه راه اندازی گردید.
محترم پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی وزارت تحصیلات عالی، در این جلسه پیشرفت در نظام آموزشی کشور را امید وارکننده خواند و گفت که توجه و سرمایه گذاری، روی نصاب، استاد و تحقیق و تألیف برای آینده بهتر در محراق اهداف آموزشی تحصیلات عالی قرار دارد.
وی افزود که از 165 عنوان رشته تحصیلی در پوهنتون های کشور تا هنوز 44 عنوان رشته بازنگری و به منصۀ اجرا گذاشته شده است که خود مایه امید برای پیشرفت نهادهای علمی است.
معین علمی وزارت تحصیلات عالی، پیوست افغانستان به کنوانسیون توکیو 2011 را یک گام مثبت برای تعمیم اعتبار مدارک نهادهای تحصیلات عالی کشور در درجه بندی های منطقهی و جهانی خواند و گفت که الزامی کردن نشر یک مقاله علمی در ژورنال های معتبر بین المللی برای ترفیع علمی اعضای کادر علمی نیز به هدف همگام شدن با دستاوردهای جدید علمی کاروان دانش در منطقه و جهان صورت گرفته است.
محترم پوهنمل بالاکرزی هم چنان از ایجاد دیپارتمنت برنامه ماستری زبان ازبیکی در پوهنتون بلخ نیز یاد آوری نموده و گفت که امضای یک تفاهم نامه با کشور همسایه ازبیکستان که بر پایه آن اعضای دیپارتمنت ادبیات ازبیکی می توانند برنامه های ماستری و دکتورای شان را دنبال کنند نیز به منظور رشد زبان ازبیکی صورت گرفته است.
محترم پوهنوال صدیق الله بارکزی رییس انکشاف برنامه های علمی وزارت تحصیلات عالی، نصاب را قلب برنامه های تحصیلی خواند و گفت که پیشرفت و ترقی کشور از دید علمی رابطه مستقیم با بروزسازی نصاب تحصیلی در سطح نهادهای علمی دارد. وی گفت که وزارت تحصیلات عالی تلاش می ورزد تا طی سال تحصیلی آینده، نصاب جدید تحصیلی در بخش تعلیم و تربیه را در نهادهای تحصیلی به منصه اجرا بگذارد.
به گفته وی این بازنگری در رشته های علوم و فرهنگ اسلامی، فقه و عقیده، تفسیر و حدیث، مدیریت آموزشی، مشاوره، روانشناسی عمومی تعلیم و تربیه قبل از مکتب و ابتدائیه، روانشناسی و تعلیم و تربیه عقب مانده های ذهنی، روانشناسی و تعلیم و تربیه نابینایان، روانشناسی و تعلیم و تربیه ناشنوایان و تعلیم و تربیه عمومی صورت می گیرد.
دومین جلسه بازنگری نصاب تعلیم و تربیه برای 5 روز با اشتراک نمایندگان وزارت های معارف، ارشاد حج و اوقاف، وزارت دولت در امور شهدا و معلولین و دیگر ادارات ذیربط ادامه دارد.