آمریت تکنالوژی معلوماتی
معرفی آمریت تکنالوژی معلوماتی
تاریخچه
آمریت تکنالوژی معلوماتی پوهنتون تعلیم و تربیه کابل در سال ۱۳۹۰ به همکاری استادان پوهنحی کمپیوترساینس در بست کادری آمریت تکنالوژی معلوماتی تاسیس گردید و در سال ۱۳۹۷ در چهارچوب اداری بست مستقل آمریت تحت اثر معاونیت امور مالی و اداری به وجود آمده. که به منظور ارایه خدمات انترنتی و بلند بردن سطح تکنالوژی مطابق به تکنالوژی روز و نیازهای جامعه تشکیل شده آمریت مذکور در چهارچوب یک بست آمریت دو بست مدیریت های عمومی و دو بست مدیریت فعالیت می نماید.
اهداف
هدف و تلاش آمریت تکنالوژی معلوماتی زمینه سازی برای گسترش دسترسی سراسری به خدمات تکنالوژی معلوماتی، زیر بناسازی سیستم های معلوماتی و توسعه تکنالوژی معلوماتی ، ایجاد کنفرانس ها به سطح ملی و بین المللی، و دیجیل سازی امور رسمی پوهنتون تعلیم و تربیه کابل با ایجاد و فراهم آوری تسهیلات و ضروریات لازم تکنالوژی معلوماتی در مطابقت به استندرد های قرن 21 برای پوهنتون تعلیم و تربیه کابل میباشد.
فراهم ساختن فرصت ها و زمینه سازی با ارایه خدمات:
- فراهم ساختن تجهیزات فعال تکنالوژی معلوماتی برای ادارت پوهنتون مانند نرم افزارها و سخت افزارهای دارای مجوز، پرنترها، ماشین فوتوکاپی ، تونر/ کارتریج و سایر وسایل مورد نیاز.
- زمینه سازی برای گسترش دسترسی سراسری به خدمات تکنالوژی معلوماتی در سطح پوهنتون
- فراهم نمودن زمینه آموزش غیر حضوری برای محصلان آموزش از راه دور بدون اینکه محصلان به طور منظم و رو در رو با یک استاد در صنف حضور داشته باشد.
- ارایه و تجهیز ادارات با وسایل مناسب سمعی و بصری برای حمایت از تدریس و یادگیری به کمک تکنالوژی معلوماتی.
- ایجاد شبکه تلیفون های داخلی شبکهVOIP در سرتاسر پوهنتون به منظور ایجاد ارتباطات میان ادارات و نصب تلیفون ها برای تمامی ادارات و کیبل کشی انترنت و تلیفون برای ادارات مورد نیاز.
- ارایه خدمات انترنت و تکنالوژی معلوماتی برای استادان ، کارمندان و محصلان پوهنتون
- ارایه خدمات تخنیکی نرم افزار و سخت افزار برای استادان ، کارمندان و محصلان پوهنتون.
- مدیریت و نظارت از فعال بودن و فراهم ساختن تجهیزات فعال تکنالوژی معلوماتی نرم افزار و سخت افزار برای لابراتوارها و کتابخانه های پوهنتون.
- تدویر برنامه های آموزشی، ورکشاپ ها و ویدیو کنفرانس ملی و بین المللی.
فعالیت ها
آمریت تکنالوژی معلوماتی جهت رسیدن به هدف و مقصد عمده این آمریت طی سالیان متمادی تلاش ورزیده تا خدماتی را در بخش مختلف طور ذیل مورد اجرآ قرار دهد.
تکنالوژی معلوماتي:
- ایجاد شبکه VOIP در سرتاسر پوهنتون به منظور ایجاد ارتباطات میان ادارات.
- نصب تلیفون هایVOIP داخلی شبکه برای تمامی ادارات و کیبل کشی برای ادارات مورد نیاز.
- ایجاد شبکه وایرلیس(Wireless) در سرتاسر پوهنتون به منظور ارایه خدمات و انترنت برای کارمندان محصلان و اساتید پوهنتون.
- افزایش انترنت در سرتاسر پوهنتون به منظور ارایه خدمات انترنتی بهتر برای استادان ، کارمندان و محصلان پوهنتون.
- فراهم ساختن تجهیزات فعال تکنالوژی معلوماتی نرم افزار و سخت افزار برای لابراتوارهای، آی سی تی سنتر پوهنتون، لابراتورکمپیوترساینس، Cisco Lab، لابراتوارکتابخانه عمومی پوهنتون و لابراتوارهای کتابخانه های پوهنحی ها.
- حل مشکلات تخنیکی و ارایه خدمات تکنیشن برای پرسونل پوهنتون مانند نصب نرم افزارها و حل مشکلات سخت افزارهای دارای مجوز، نصب و حل مشکلات پرنترها، ماشین فوتوکاپی ، تونر/ کارتریج و ارایه خدمات تخنیکی برای سایر وسایل مورد نیاز
- فعال نگهداشتن خدمات انترنت و وسایل تخنیکی مورد نیاز پرسونل ادارات پوهنتون به شکل دوامدار.
دیجیل سازی ادارات پوهنتون با استفاده از سیستم های مدیریت معلومات پوهنتون
- نظارت و تطبیق سیستم معلوماتی HEMIS در پوهنتون و حل مشکلات تخنیکی مدیران تدریسی،مدیران اجرآیه پوهنحی ها، آمریت محصلان و آمریت استادان و شریک ساختن مشکلات سیستم معلوماتی HEMIS با وزارت محترم تحصیلات عالی
- توسعه و تطبیق پلان و پالیسی های وزارت محترم تحصیلات عالی در سیستم معلوماتی HEMIS
- تکمیل پروسه ثبت نام جدیدالشمولان در سیستم معلوماتی HEMIS، طی مراحل فورمه جات محصلان از
- سیستم مذکور، اجرآ تاجیلی ، منفکی ، تبدیلی ، ثبت کریکلم ها، اضافه نمودن صنوف ، ایجاد گروه ها از سال تحصیلی1397 الی 1400 در سیستم معلوماتی HEMIS.
- ایجاد سیستم و توزیع ایمیل های رسمی برای سطح رهبری و استادان پوهنتون، تغییر ایمیل های رسمی با دومین جدید برای استادان و ادارات مربوطه،
- تطبیق پلان و پالیسی ریاست پوهنتون جهت پیشرفت و توسعه ویب سایت(Website) پوهنتون.
- ایجاد دیتابیس ثبت سوانح برای منابع بشری HR و توزیع کارت های هویت الکترونیکی برای استادان ، کارمندان و کارکنان خدماتی پوهنتون از سیستم مذکور.
- نظارت و تطبیق سیستم معلوماتی HEMIS در پوهنتون و حل مشکلات تخنیکی مدیران تدریسی ،مدیران اجرآیه پوهنحی ها، آمریت محصلان و آمریت استادان و شریک ساختن مشکلات سیستم معلوماتی HEMIS با وزارت محترم تحصیلات عالی
- توسعه و تطبیق پلان و پالیسی های وزارت محترم تحصیلات عالی در سیستم معلوماتی HEMIS
- ترتیب، داونلود و چاپ کارت هویت محصلان از صنف اول الی صنف چهار محصلان برحال سال 1397 الی 1400 از سیستم معلوماتی HEMIS
تدویر برنامه های آموزشی و ورکشاپ ها
- تدویر ورکشاپ ها در بخش های ، پلات فارم آموزشی افغان ایکس و ایدکس برای استادان این پوهنتون و سایر پوهنتون های ولایتی به گونه های مکرر. ورکشاپ آموزشی OBE-SCL یا مبتنی بر نتایج و شاگرد محوری برای استادان. تدویر ورکشاپ آموزشی کمپیوتر برای کارمندان اداری پوهنتون.
- تدویر ورکشاپ آموزشی HEMIS برای آمریت محصلان، آمریت استادان، مدیران تدریسی و مدیران اجراییه پوهنحی ها به منظور تطبیق هرچه بهتر سیستم مذکور در سطح پوهنتون.
- تدویر ورکشاپ آموزشی مهارت های ICT برای استادان پوهنتون.
- تدویر ورکشاپ پلانگزاری و مدیریت پروژه برای استادان و کارمندان در مرکز ICT تدویر ورکشاپ آموزشی Android Study Jams برای محصلان کمپیوتر ساینس.
برگزاری امتحانات آنلاین
اخذ امتحانات انلاین انگلیسی شمولیت در بست کادری: برای دیپارتمنت های ریاضی ، فزیک ، جغرافیه ،تاریخ ، زبان و ادبیات فارسی دری ، تکنالوژی معلوماتی و سایر دیپارتمنت های پوهنتون تعلیم و تربیه کابل. برای دیپارتمنت های پوهنتون لوگر ، برای دیپارتمنت های پوهنتون میدان وردگ ، برای دیپارتمنت های پوهنتون جوزجان وغیره.
برگزاری ویدیو کنفرانس ها
ویدیو کنفرانسها و کنفرانسهای انلاین، تدویر ویدیوکنفرانس با رهبری دولت وقت پیرامون صلح در کشور، تدویر ویدیو کنفرانس با وزارت تحصیلات عالی پیرامون ارایه مقالات علمی استادان در مورد صلح و اهمیت آن در کشور.، تدویر ویدیو کنفرانس رهبری پوهنتون با رهبری وزارت تحصیلات عالی و سایر پوهنتون ها، تدویر ویدیو کنفرانس آموزشی افغان اکس و ایدکس با پوهنتون IIT Bombay و ریاست تکنالوژی معلوماتی وزارت محترم تحصلات عالی، تدویر ویدیو کنفرانس آموزشی Sci-LAB با پوهنتون IIT Bombay برای اساتید دیپارتمنت ریاضی و کمپیوتر ساینس این پوهنتون ، تدویر ویدیو کنفرانس رهنمودی با پوهنتون IIT Bombay پیرامون پخش و نشر کورس های آموزشی در پلات فارم افغان اکس و ایدکس ، تهیه و انکشاف مطالب دیجیتالی و تبدیل تمام مواد آموزشی به فارمتهای دیجیتالی به شمول مواد سمعی و بصری کمک با استفاده از ستدیو آمریت تکنالوژی معلوماتی.
دست آوردها :
آمریت تکنالوژی معلوماتی بین سالهای (1395 - 1400) با تطبیق پلان های از قبل طرح شده و برنامه های جامع و سودمند در راستای زیربنا سازی تکنالوژی معلوماتی به دست آوردهای قابل توجه نایل گردیده است که موارد عمده آن قرار ذیل است.
- اتصال یک باب ساختمان 100 اتاقه با شبکه انترنتی پوهنتون به منظور ارایه خدمات انترنت برای استادان، کارمندان و محصلان پوهنتون.
- ایجاد سیستم و توزیع ایمیل های رسمی برای سطح رهبری و استادان پوهنتون.
- تطبیق پلات فارم آموزشی افغان ایکس و ایدکس برای استادان این پوهنتون و سایر پوهنتون های ولایتی به گونه های مکرر.
- زمینه سازی تخنیکی تدویر ورکشاپ آموزشی OBE-SCL یا مبتنی بر نتایج و شاگرد محوری برای استادان.
- ایجاد گزینه ها در ویب سایت جدید غرض پخش و نشر مطالب و محتویات در سایت رسمی پوهنتون.
- نظارت و همکاری در ایجاد سیستم معلوماتی آمریت تهیه و تداکارت.
- تحلیل و عیارسازی سیستم های امنیتی شبکه برای جلوگیری از تهدیدات امنیتی و سایبری توسط دیوارهای آتشی، PFsense وMicro tike.
- ایجاد دیتابیس ثبت سوانح برای منابع بشری HR و توزیع کارت های هویت الکترونیکی برای استادان ، کارمندان و کارکنان خدماتی پوهنتون از سیستم مذکور.
- ایجاد دیتابیس جهت دیزاین و داونلود چاپ کارت الکترونیکی هویت محصلان مطابق فارمت سیستم معلوماتی HEMIS به انعده محصلان که نام و مشخصات شان در سیستم معلوماتی HEMIS موجود نیست.
- تطبیق و تکمیل پالیسی های چهار سال گذشته ۱۳۹۷ الی ۱۴۰۰ وزارت محترم تحصیلات عالی در سیستم معلوماتی HEMIS که طی سال های گذشته به نسبت کمبود پرسونل و افراد مسلکی در بخش سیستم های معلوماتی از تطبیق باز مانده بود.
- ترتیب، داونلود و چاپ کارت هویت محصلان از صنف اول الی صنف چهار محصلان برحال سال 1397 الی 1400 از سیستم معلوماتی.
پلان آینده :
- ایجاد شبکه ، نصب و نظارت کمره های امنیتی ( Indoor& Outdoor Security Cameras) در سطح پوهنتون.
- به راه اندازی سیستم های خدماتی DHCP, File Server, ,Domain controller و غیره سیستم ها برای شبکه پوهنتون.
- فراهم ساختن زمینه آموزش الکترونیکی آموزش از طریق رسانه های الکترونیکی ، کمپیوتر، موبایل، تبلیت طور معمول، با استفاده از اینترنت و رسانه ها از راه دور.
- فراهم نمودن زمینه آموزش غیر حضوری برای محصلان آموزش از راه دور بدون اینکه محصلان به طور منظم و رو در رو با یک استاد در صنف حضور داشته باشد.
- فراهم سازی زمینه کارآموزی یا Internship دربخش شبکه سازی و Software development برای محصلان رشته تکنالوژی معلوماتی این نهاد تحصیلی .
- ایجاد سیستم های معلوماتی برای آمریت تهیه تدارکات ، سیستم معلوماتی کتابخانه پوهنتون ، سیستم ثبت اسناد و املاک آرشیف ، سیستم معلوماتی منابع بشری و مدیریت سوانح و مدارک ،دیتابیس و بانک اطلاعات معاونیت محصلان، دیتابیس های کوچک آمار احصایه برای پوهنحی ها ، دیتابیس عمومی احصائیویی پوهنتون که معلومات آماری مربوط به استادان ، کارمندان ، محصلان ، و سایر ارقام مرتبط به تعلیم و تربیه را ذخیره، تجزیه و تحلیل مینماید ، این سیستم ها همچنان شامل پروسه ها و روشهای مربوط به استفاده از دیتابیس های احصائیوی میباشد که هدف آن ارائه پلان های تحصیلی مبتنی بر شواهد میباشد.
- توسعه و تطبیق پلان و پالیسی های وزارت محترم تحصیلات عالی در سیستم معلوماتی HEMIS
- تهیه و انکشاف مطالب دیجیتالی، برگزاری ویدیو کنفرانسهای ملی ، بین المللی و تبدیل تمام مواد آموزشی به فارمتهای دیجیتالی به شمول مواد سمعی و بصری کمک نماید با استفاده از ستدیو پوهنتون.
- طرح ، دیزاین و ایجاد پالیسی امنیتی در دیتابیس های مورد نیازادارات پوهنتون.
- برگزاری کورس های آنلاین آموزشی مانند: پلات فارم افغان اکس و ایدکس .
- برگزاری تریننگ آموزشی در بخش سیستم های معلوماتی HEMIS برای کارمندان ، استادان و محصلان برحال پوهنتون.
- برگزاری برنامه های آموزشی تکنالوژی معلوماتی برای کارمندان ، استادان و محصلان.
- تدویر ورکشاپ آموزشی مهارت های ICT,IT، Troubleshooting برای کارمندان استادان و محصلان در مرکز آی سی تی سنتر پوهنتون.
- وصل تمام استفاده کننده گان انترنت ادارات به سیستم دومین مرکز آی سی تی سنتر پوهنتون جهت کنترول بهتر آنها.
- نصب انتی وایروس لایسنس Kaspersky Internet Security برای تمام کمپیوتر های پرسونل پوهنتون (در صورت داشتن بودیجه کافی).
چارت تشکیلاتی
