7 اسد 1400

keu_admin
شنبه ۱۴۰۰/۵/۹ - ۱۰:۹
hh

تفاهم‌نامۀ هفت ‌جانبۀ همکاری میان هفت پوهنتون کشور به منظور گسترش و تطبیق برنامه های ماستری زبان و ادبیات پشتو با حضور داشت هیات رهبری وزارت تحصیلات عالی به امضاء رسید.

در مجلس امضای این تفاهم‌نامه دکتور عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی، ضمن استقبال از همکاری میان هفت پوهنتون کشور به هدف تقویت و گسترش زبان و ادبیات پشتو، آن را یک اقدام امیدوارکننده برای شکوفایی و غنامند شدن زبان و ادبیات پشتو در کشور خواند.

اطراف تطبیق کننده این تفاهم‌‌نامه عبارت اند از پوهنتون های کابل، تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی، ننگرهار، کندهار، هرات، شیخ زاید خوست و بلخ می باشند.

دکتور عباس بصیر گفت که تنومندی فرهنگی با زبان و ادبیات یک کشور پیوند دارد و اساس و جانمایۀ فرهنگ یک کشور را می سازد. وزیر تحصیلات عالی افزود: "کاری که شایسته زبان پشتو، هم‌چون یک زبان ملی باشد تا هنوز صورت نگرفته است و باید در برنامه های لیسانس، ماستری و دکتورا کارهای لازم و شایسته در این بخش صورت گیرد، نویسندگان و استادان این بخش بتوانند آثاری به عنوان منابع معتبر علمی خلق کنند و به تقویت و ظرفیت زبان و فرهنگ کشور کمک نمایند."

وزیر تحصیلات عالی امضای تفاهمنامه میان پوهنتون های کشور را در سایر رشته های علمی یک اقدام ارزشمند خواند و گفت که باید نهادهای علمی از ظرفیت هم دیگر کار گرفته و در گسترش دانش از یک گوشه، به گوشۀ دیگر کشور نقش و رسالت شان را انجام دهند. پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی وزارت تحصیلات عالی همچنان با تأکید به اهمیت این برنامه گفت که زمان آن است تا از منابع محدود با تشریک مساعی حد اعظم استفاده را بکنیم.

معین علمی وزارت تحصیلات عالی گفت که افغانستان خواستگاه زبان و ادب فارسی دری و پشتو است که روزگاری کشورهای جهان از این جا زبان می آموختند ولی امروزه متاسفانه وضعیت ادب و فرهنگ در کشور ما رقت‌بار شده است. پوهنمل بالاکرزی ضمن ابراز خرسندی از این اقدام، اعلامِ حمایت کرد و تأکید ورزید که برای تطبیق و تحقق آن، وزارت تحصیلات عالی از هیچ نوع همکاری دریغ نخواهد ورزید.

تسهیل روند ایجاد و تطبیق برنامۀ ماستری زبان و ادبیات پشتو، رشد و تقویت زبان پشتو و استفاده معقول و هدفمند از منابع انسانی، تخنیکی و معنوی در کار آموزش و پرورش کادرهای متخصص به درجه لیسانس و ماستری در رشته زبان و ادبیات پشتو از مهمترین اهداف این تفاهم‌نامه می باشد.

قرار است پوهنتون های دولتی کشور در یک مساعی مشترک با استفاده از امکانات مادی، تخنیکی و انسانی شان برنامه های ماستری مشترک را در رشته های مختلف مورد نیاز ایجاد و زمینه تحصیلات بیشتر را برای متقاضیان مساعد سازند.

ایجاد برنامه های ماستری مشترک در نهاد های تحصیلات عالی نه تنها فرصت استفاده موثر از توانایی های موجود در پوهنتون ها را مساعد می سازد، بلکه باعث نزدیکی و هماهنگی میان نهاد های تحصیلی به شکل حضوری و با استفاده از سیستم انلاین می گردد و از جانب دیگر پاسخگوی نیازمندی های نسل جوان برای ارتقای سویه تحصیلی شان نیز می باشد.

یادداشت: خبر های وزارت تحصیلات عالی را می توانید از ویب سایت و صفحات اجتماعی تویتر، انستاگرام و لینکدین نیز دنبال کنید:

https://mohe.gov.af/dr

https://twitter.com/afmohe

https://www.instagram.com/mohe.af/

http://linkedin.com/.../%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۳:۲۱
Background image

(۲۱)تن محصلان پوهنځی علوم تربیتی و مسلکی پوهنتونِ تعلیم و تربیه کابل به منظور سیر علمی به کتاب‌خانه ناصرخسرو بلخی رفتند!

روز دوشنبه مؤرخ ۲۸/۸/۱۴۰۳ ه.ش مطابقِ ۱۶/۵/۱۴۴۶ ه.ق (۲۱)تن محصلان پوهنځی علوم تربیتی و مسلکی پوهنتونِ تعلیم و تربیه کابل به منظور سیر علمی به کتاب‌خانه ناصرخسرو بلخی واقع ناحیه چهارم شهر. . .

شنبه ۱۴۰۳/۸/۲۶ - ۱۳:۵۸
Background image

برای اعضای کمیته تدوین نصاب برنامه‌های فوق‌لیسانس ورکشاپ یک روزه آگاهی دهی- رهنمودی تحت عنوان " تدوین و انکشاف نصاب‌های برنامه‌های فوق لیسانس" برگزار گردید!

روز پنجشنبه موُرخ ۱۲/۵/۱۴۴۶ ه.ق مطابق ۲۴/۸/۱۴۰۳ ه.ش برای اعضای کمیته تدوین نصاب برنامه‌های فوق‌لیسانس ورکشاپ یک روزه آگاهی دهی- رهنمودی تحت عنوان "تدوین و انکشاف نصاب‌های فوق لیسانس"با. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۳ - ۱۴:۴۸
Background image

امضاء تفاهم‌نامه همکاری‌های دو جانبه میان پوهنتون تعلیم و تربیه کابل و مؤسسه تحصیلات عالی فراه!

روز چهارشنبه موُرخ ۲۳/۸/۱۴۰۳ ه.ش. مطابق ۱۱/۵/۱۴۴۶ه.ق. تفاهم‌نامه همکاری دو جابنه علمی و تحقیقی میان پوهنتون تعلیم و تربیه کابل و مؤسسه تحصیلات عالی فراه با حضور داشتِ رئیس پوهنتون تعلیم. . .

BACK TO NEWS