ورکشاپ آموزشی تدریس مبتنی بر نتایج و آموزش محصل محوری) OBE-SCL)
ورکشاپ (OBE-SCL) که به تاریخ 7 دلو سال 1398 به نسبت رخصتی تکمیل نگردیده بود، مجدداً از طرف مرکز انکشاف مسلکی استادان این پوهنتون، به همکاری اداره محترم (HEDP)، برای 48 تن استاد اشتراک کننده دایر گردیده بود که به مدت 12روز دوام داشت و به روز یکشنبه تاریخ 2/6/1399، با حضور داشت محترم پوهنوال لیلما شریفی یما رئیس پوهنتون تعلیم وتربیه شهید استاد ربانی، محترم پوهاند جمشید خان رشیدی معاون امور علمی پوهنتون، روئسای پوهنځیها، استادان، محترم مرادی خیل مسؤول اداره (HEDP) پوهنتون و ترینران ورکشاپ به پایان رسید.
در ابتدا محترم پوهنوال لیلما شریفی یما، در رابطه به اهمیت و ضرورت ورکشاپ صحبت کردند و از اشتراک کننده این برنامه خواستند تا کورس پالیسی خویش را در مطابقت به سیستم OBE-SCL عیار نمایند و روش شاگرد محوری را در صنوف درسی رایج نموده تا شاگردان در بازار کار از آن استفاده نمانید.سپس محترم پوهاند جمشیدخان رشیدی معاون امور علمی پوهنتون، نیز در رابطه موضوع صحبت کردند و از استادان خواستند که پلان کاری خویش را در مطابقت به OBE-SCLترتیب نموده و شاگردان را ارزیابی نمایند و گفتند که در قدم دوم جهت آموزش پروگرام مذکور استادان پوهنتون های ولایات دعوت گردد. بعد از آن محترم مرادی خیل مسؤول اداره (HEDP) پوهنتون، در رابطه به فعالیت های خویش یاد آور شدند و موضوعات که در ورکشاپ ارائه گردیده بود قرائت نموده که شرح آن قرار ذیل است:
1. یادگیری بر اساس نتایج
2. یادگیری دانش محور
3. تدوین برنامه نصاب های تحصیلی، مهارتها و رویکردهای آن
4. تعیین اهداف آموزشی، مراحل و روشهای آن
5. محصلان را بر اساس اهداف تعیین شده و روش های مختلف ارزیابی کنید
6. مقایسه اهداف تعیین شده ، مطالب آموزشی و نتایج ارزیابی
7. یادگیری مبتنی بر تیم را با استفاده از یادگیری مشارکتی توسعه و پشتیبانی کنید
8. آموزش مختلط
9. درس های آنلاین یا غیرحضوری
نتایج به دست آمده:
1. در پایان ورکشاپ، اشتراک کننده گان می توانند برنامه درسی را متناسب با نیاز خود تنظیم کنند.
2. اشتراک کننده گان قادر خواهند بود اهداف آموزشی ، اهداف برنامه ، اهداف دوره و اهداف یادگیری را تعیین کنند.
3. اشتراک کننده گان قادر خواهند بود روشهای استاندارد ارزیابی را یاد بگیرند و از آنها در امتحان محصلان استفاده کنند.
4. اشتراک کننده گان قادر خواهند بود مواد محصلان را بصورت آنلاین تهیه کنند و همچنین نظرسنجی، تحقیق و پرسشنامه را با محصلان به اشتراک بگذارند.
5. نظارت بر روند اجرای این کارگاه توسط اداره تضمین کیفیت بطور مداوم مورد نظارت قرار می گیرد.
6. در پایان دوره مطالعه، اثربخشی ورکشاپ توسط HEDP و همچنین توسط سازمان شخص ثالث ارزیابی می شود.
7. عملکرد معلمان توسط مسئولان ذکر شده مورد ارزیابی قرار می گیرد تا دریابیم که تا چه اندازه از مهارتهای کسب شده استفاده شده است و فعالیتهای تدریس در پرتو آن انجام می شود.
8. اثربخشی نتایج ورکشاپ در پایان دوره تحصیلی و سال ارزیابی می شود.
9. در پایان سال از معلمان خواسته می شود نمونه ای از اهداف تعیین شده ، نمونه ای از ارزیابی یا آزمون، مقایسه اهداف و نتایج ارزیابی را با یک پرسشنامه ساخت یافته تهیه کنند.
10. علاوه بر مصاحبه با استاد، از محصلان نیز مصاحبه میشود كه معلم تا چه اندازه مباحث ورکشاپ را اجرا كرده است.
دراخیر برنامه برای اشتراک کننده ها و ترینران این ورکشاپ تصدیق نامه از جانب هیآت رهبری پوهنتون تفویض گردید. ورکشاپ با دعای خیر خاتمه یافت.