محفل افتتاحیه کتابخانه و آمریت دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی
کتابخانه و آمریت دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی پوهنتون تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی که توسط اداره آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه (تیکا) مقیم کابل اعمار و تجهیز گردیده بود، روز سه شنبه مورخ ۲۲/۷/۱۳۹۹ با حضور محترم پوهنوال لیلما شریفی یما رئیس پوهنتون تعلیم تربیه شهید استاد ربانی، محترم ذوهتو چال کوردیناتور اداره آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه (تیکا) مقیم کابل، محترم پوهندوی ذکیه ظاهر شریفیان معاون امور محصلان پوهنتون، محترم پوهاند نور محمد احمدزی رئیس پوهنځی زبان و ادبیات، محترم شاکر وایووت رئیس بنیاد معارف ترکیه در افغانستان، مدیر انستیتوت یونس امره مقیم کابل، مسئول نمایندگی سره میاشت ترکیه مقیم کابل، محترم دوکتور ذبیح الله اسدی رئیس اسبق پوهنتون، اساتید دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی، مهمانان و محصلان افتتاح و به بهره برداری سپرده شد.
در محفلیکه به همین مناسبت در دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی برگزار گردیده بود، محترم پوهنوال لیلما شریفی یما رئیس پوهنتون ضمن خوش آمدید گویی به مهمانان و حاضرین در محفل، افتتاح کتابخانه و آمریت دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی را برای اساتید و محصلان دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی و درکل برای پوهنتون تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی یک دستاورد بزرگ و مهم دانسته از کمک ها و همکاری های کشور ترکیه دربخش های مختلف افغانستان به ویژه دربخش تعلیم و تربیه ابراز سپاس و قدردانی نمودند. رئیس پوهنتون، کشور ترکیه را یک دوست واقعی برای دولت و مردم افغانستان عنوان نموده افزودند که دولت ترکیه همیشه درکنار مردم افغانستان بوده و درشرایط خیلی بحرانی این دو کشور همدیگر را کمک و همکاری نموده است. خانم یما از مشترکات دینی، فرهنگی و تاریخی هردو کشور یاد آوری نموده علاوه نمود که دو کشور دوست و برادر، روابط تاریخی و فرهنگی خیلی طولانی باهم دارند. از همین رو مردم ترکیه برای مولانا جلال الدین محمد بلخی لقب رومی را اعطا فرمودند و برای بزرگترین مبارز جهان و اسلام و افغانستان علامه سید جمال الدین افغان پناهنده گی سیاسی دادند. رئیس پوهنتون از کمک ها و همکاری های خالصانه نهادهای ترکیه مستقر درافغانستان به ویژه از همکاری های اداره تیکا در پوهنتون تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی تشکر و قدردانی نموده افزودند که امیدواریم سفارت کبری جمهوری ترکیه و در کل تمام نهاد ترکی مستقر درکابل همان گونه که در جهت رشد و پویایی دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی همکاری خالصانه می نمایند؛ در هماهنگی با هیئت رهبری پوهنتون، بخش های دیگر این نهاد علمی و اکادمیک را نیز همکاری نمایند. رئیس پوهنتون این موفقیت برزگ را برای تمامی اساتید و محصلان دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی تبریک و تهنیت عرض نموده از محصلان دیپارتمنت ترکی تقاضا نمودند که از این فرصت به دست آمده استفاده اعظمی نمایند.
متعاقبا محترم ذوهتو چال کوردیناتور اداره آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه (تیکا) مقیم کابل از همکاری هیئت رهبری پوهنتون تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی در خصوص تطبیق این پروژه عمرانی قلبا سپاس گزاری نموده افزودند که اگر همکاری های مخلصانه رئیس صاحب و دیگر مسئولین پوهنتون تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی نمی بود، امروز ما شاهد افتتاح این کتابخانه نمی بودیم. کوردیناتور تیکا از کمک های کشورش در افغانستان در دو دهه اخیر یاد آوری نموده افزودند که اداره تیکا از سال (۲۰۰۴) تا اکنون با ایجاد سه نمایندگی در شهرهای کابل، مزارشریف و هرات توانسته است حدود (۱۳۵۰۰) پروژه عمرانی و آبادانی را بدون درنظر داشت سمت، جغرافیه، مذهب و زبان در افغانستان تطبیق نماید که تقریبا حدود (۴۵۰۰) پروژه آن مربوط به بخش تعلیم و تربیه میباشد. آقای ذوهتو چال نقش پوهنتون تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی را در انکشاف و ترقی یک افغانستان با ثبات خیلی مهم و ارزنده دانسته علاوه نمود که خوشبختانه با تلاش ها و تماس های مکرر و همکاری های مخلصانه و صادقانه مسئولین پوهنتون تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی امروز ما شاهد افتتاح کتابخانه و آمریت دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی در این پوهنتون هستیم و درآینده نزدیک شاهد حفر یک حلقه چاه عمیق خواهد بودیم که با حفر این چاه مشکل پوهنتون ازلحاظ کمبود آب انشاءالله مرفوع خواهد شد. آقای ذوهتو چال همچنان اظهار داشت که اداره تیکا بعدازین نیز تلاش مینماید تا پوهنتون تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی را در بخش های مختلف همکاری نماید.
بعدا محترم پوهنیار فاطمه بیگزاده آمر دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی ضمن خوش آمدید گویی به مهمانان از اداره تیکا و دیگر نهاد های ترکی مستقر در افغانستان که همیشه بخاطر رشد و انکشاف دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی همکاری صادقانه نموده اند، ابراز سپاس و تشکری نموده افزودند که بسا جای خوشبختی است که ما امروز شاهد افتتاح یک کتابخانه مجهز در دیپارتمنت خویش هستیم. کتابخانه که یکی از نیازها و ضرورت های اساسی دیپارتمنت ترکی محسوب میگردید. اساتید و محصلان این دیپارتمنت همیشه از نبود یک کتابخانه مجهز به مشکل مواجه بودند که خوشبختانه با افتتاح این کتابخانه مشکل اساتید و محصلان ما از این ناحیه مرفوع خواهد شد. در این قسمت جا دارد از همکاری های صادقانه آقای ذوهتو چال رئیس اداره تیکا و دیگر نهادهای ترکی مستقر در کابل ابراز سپاس و قدردانی نمایم. هم چنان از حمایت بی دریغ رئیس و دیگر مسئولین پوهنتون که همیشه در قسمت رشد و انکشاف دیپارتمنت ترکی از هیچ نوع کمک و همکاری دریغ نکرده اند، صادقانه ابراز قدردانی نمایم.
محفل با قطع نوار و باز دید از کتابخانه و آمریت دیپارتمنت زبان و ادبیات ترکی خاتمه یافت.