برنامه تجلیل از روز جهانی محصل
از روز جهانی محصل روز سه شنبه به تاریخ ۲۷/۸/۱۳۹۹ در تالار ادیتوریم پوهنتون تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی تجلیل به عمل آمد.
هدف از راه اندازی برنامه ضمن تجلیل از روز جهانی محصل تشویق محصلان و به نمایش گذاشتن استعداد های آنان در عرصه های مختلف، تحت نظر معاونیت امورمحصلان، به همکاری شورای فرهنگی پوهنتون و کمیته های فرهنگی پوهنځی ها برگزار گردید.
برنامه با تلاوت قرآن مجید با صدای قاری صاحب عبدالصبور عسکری، محصلی بخش فقه و عقیده آغاز و در ادامه، معاون امور محصلان پوهنتون محترم پوهندوی ظاهر شریفیان که خود یکی از حامیان این برنامه بود سخنان آغازین برنامه را داشتند، پوهندوی ظاهر شریفیان ضمن تبریکی به محصلان و هدف از راه اندازی برنامه مذکور، آنان را تشویق بر سهم گیری در کار های فرهنگی و عملی سازی برنامه هایی که برای رشد استعداد و خلاقیت های محصلان برگزار میگردد، نمود.
همچنان مسوول شورای فرهنگی پوهنتون محترم پوهندوی دکتر دینا محسنی ایراد سخن نموده و ضمن تبریکی بر محصلان چنین فرمودند:«محصل خود الگویی برای جامعه است، الگویی که در جامعه بسیاری از آن تاثیر می پذیرند و ما بسیار خوشنودیم که محصلان این پوهنتون از نظر تعلق خاطر به دانش و دقت در روش های علمی و از نظر ویژه گی های فرهنگی الگوی خوبی ها و اخلاق شایسته و حسنه بر اطرافیان خود شان هستند. محصل بودن نشان و شعار انسان های راستین است. محصل بودن خاص یک مقطع زمانی یعنی ایام محصلیی و خاص یک مکان به نام پوهنتون نیست؛ بلکه از نظر زمان به وسعت عمر ما است و از نظر مکان همه فضای عالم، دفتر علم آموزی است. محصل به دنبال نوری است که با آن قلب ظلمت جهل و نادانی را بشکند، محصل روح بیدار و منتقد جامعه است. خوشبختانه می توانیم با افتخار ادعا کنیم که اغلب محصلان ما ، ویژه گی های فوق را دارا می باشند و هر کدام سمبول پاکی و نماد راستی و ملاک دانایی و ایمان و حق طلبی و عدالت هستند. صفای باطن آنها طراوت دهنده پوهنتون و کشور است. امروز محصلان با پشت کار، در واقع فرهنگ را که خود ترکیبی است از دانش، علم ، فن ، ادب، دین ، ارزش ، هنر و آداب و ارزشهای متفاوت ، به نمایش می گذارند، موفقیت همیشه گی ایشان را تمنا داریم.»
در این برنامه بیشترین زمان به محصلان اختصاص داده شد. در این میان جناب احسان شاه الفت محصلی برنامه ماستری بخش زبان و ادبیات دری شعری را که از سروده های خودشان بود، با محتوای محصل دکلمه نمودند. در ادامه بانو سکینه ادیب محصلی سال چهارم ادبیات دری، ثنا نیازی محصلی سال دوم فقه و عقیده و عبدالباسط واحدی اشعار زیبایشان را به دکلمه گرفتند.
قابل ذکر است که در جریان برنامه، محصلان پوهنحی کمپیوترساینس تحقیقی نظام هوشمندی را که با تکنالوژی رادار، تکنالوژی تشخیص ماین ها، سیستم راه یابی خود کار و کمره مجهز بود، به نمایش گذاشتند که این ربوت قابلیت گزارش دهی را به مرکز دارا بوده و در صورتی که گم شود به راحتی میتواند از طریق مرکز اداره شود و به صورت خودکار از ساحه، تصویر برداری نموده و به مرکز از موقعیت خود اطلاع دهد. این تیم ربوت ساز، ابتکار دیگری هم نموده اند که تحت عنوان " تداوی از راه دور " بود که این تکنالوژی میتواند معاینات قلبی ، تب ، گرمای اتاق ، رطوبت و میزان آلوده گی اتاق مریض را سنجش نماید. در ساخت و طراحی این دو پروژه محصلان هر یک ( سلیمان اسحق زی ، مسعود میرزایی و رومان احسان زاده ) فعالیت داشتند. در قسمتی از برنامه محمد رفیع رافع محصلی سال چهارم ادبیات دری و محمد یوسف صدیقی محصلی سال سوم بخش جامعه شناسی با نواختن گیتار و اجرای آهنگ، زیبایی هنر انگشتان و صدایشان را به نمایش گذاشتند.
بانو زرمینه خاطر زی محصلی سال چهارم بخش تعلیم و تربیه نقاشی های شان را به نمایش گذاشتند.
در این برنامه چهار نمایشنامه که با همکاری و رهنمایی محترم پوهندوی شمس غزنوی استاد پوهنحی روانشناسی این پوهنتون، با محتویاتی چون: اضطراب پس از سانحه، پسری که دوستش را در پوهنتون معتاد کرد، آزار و اذیت دختران و وسواس، اجرا شد. در این نمایشنامه ها محصلان بخش روسی و روانشناسی فعالیت داشتند.
نظیف الله قدیری فارغ رشته تعلیم و تربیه ناشنوایان که خودش نیز ناشنوا است، بخشی از زنده گی اجتماعی ناشنوایان را توسط حرکات پانتومیم اجرا نمود.
محصلان بخش تربیت بدنی و علوم ورزشی با اجرای حرکات ورزشی جمناستیک و تکنو بر زیبایی برنامه افزودند.
در ضمن برنامه، نمایش فلمی از محصلان نخبه ی این پوهنتون که پروژه های اقدام اجتماعی را راه اندازی نموده بودند، پخش گردید. برنامه شهروند فعال یا active citizen به همکاری بریتیش کونسل (British counsel)، بخش فرهنگی سفارت بریتانیا در پوهنتون های تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی، پولی تخنیک، هرات و ننگرهار در سال ۱۳۹۷ برگزار گردید. در پایان برنامه شهروند فعال محصلان مکلف به انجام اقدامهای رضاکارانه اجتماعی بودند که خوشبختانه توسط پوهنتون تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی، هفت پروژه اقدام اجتماعی به بریتیش کونسل معرفی گردید. بریتیش کونسل بعد از ارزیابی های ابتدای خویش چهار پروژه اقدام اجتماعی محصلان را کاندید جایزه بهترین پروژه دانستند. بالآخره در سال ۱۳۹۸ طی یک برنامه رسمی در حضورداشت رهبری وزارت تحصیلات عالی و هر چهار پوهنتون دخیل در برنامه، سه پروژه محصلان پوهنتون تعلیم و تربیه شهید استاد ربانی جایزه بهترین پروژه های اقدام اجتماعی را در جمع پروژه های هر چهار پوهنتون به دست آوردند.
در ادامۀ برنامه محترم دکتر ذبیح الله اسدی نیزاین روز را به محصلان تبریکی عرض نمودند و اظهار خرسندی از برگزاری چنین برنامه علمی، فرهنگی و ادبی نمودند که خلاقیت، توانایی و استعداد را به نمایش و اجرا میگذارد.
در ختم محفل از محصلانی که نخبه، خلاق و همچنان دارای اوسط نمرات عالی بوده و استعدادهای شان را به نمایش گذاشتند و نیز برای محصلان که در زمینه سازی و مدیریت برنامه فعالیت داشتند، با اهدای تحسین نامه ها، اظهار سپاس و قدردانی گردید و محفل با دعای خیر اختتام یافت.
باید خاطر نشان ساخت که در طراحی و زمینه سازی این برنامه محترم پوهندوی ذکیه ظاهر شریفیان معاون امور محصلان پوهنتون، پوهندوی دکتور دینا محسنی مسوول شورای فرهنگی پوهنتون، بانو راضیه مدیر خدمات امور محصلان، رشید سمیع کارمند خدمات محصلان و برخی از استادان پوهنحی ها و عده یی از محصلان از بخش های مختلف این پوهنتون، سهم داشتند.